App Melden Vuurwerkoverlast
App Melden Vuurwerkoverlast
Gemeenten kunnen nu eenvoudig een app aanbieden waarmee burgers incidenten kunnen melden met locatie, categorieën en foto's

Het is weer bijna Oud en Nieuw. Het feest waarbij we traditioneel het nieuwe jaar in knallen. Voor velen het hoogtepunt van het jaar, voor veel anderen ook een tijd waarin veel overlast wordt ervaren door het afsteken van vuurwerk. Vuurwerk is namelijk niet alleen mooi en spannend, maar leidt ook tot lawaaihinder en zorgt voor pieken in de schade en letselcijfers.

Gemeenten hebben de verantwoordelijkheid om voor een veilige en gezonde leefomgeving te zorgen voor hun burgers, ook tijdens de feestdagen. De gemeenten treffen dan ook allerlei maatregelen om het illegaal bezit en gebruik van vuurwerk tegen te gaan. Omdat vuurwerk door velen op veel verschillende plekken wordt afgestoken, leunen gemeenten sterk op het melden van overlast door burgers.

Voordelen voor gemeenten:

Inzicht in aard en locatie

Volledige cloud oplossing

Lage abonnementsprijs

AVG conform

Data is en blijft van gemeente

Eenvoudig te configureren

Historische data voor analyse

Direct gebruiksklare oplossing

Data export voor analyse

Het afsteken van vuurwerk is alleen toegestaan van 31 december, 18:00 uur tot 1 januari, 02:00 uur voor zover er geen andere beperkingen gelden zoals een vuurwerkvrije zone.

Gemeenten kunnen hiervoor nu een eenvoudige crowdsourcing/publieke app inzetten, waarmee de  burgers op simpele wijze de plek en de aard van de overlast kunnen melden. Bekijk de video hoe bezorgde burgers deze gratis app kunnen gebruiken!

Deze app maakt het niet alleen voor burgers makkelijker om overlast te melden, ook gemeenten krijgen direct inzicht in de gedane meldingen, zodat de BOA’s effectief kunnen handelen op deze meldingen.

Voordelen voor burgers:

Eenvoudig melden

Anoniem Melden

Gratis beschikbaar

Updates over voortgang

Melden in 4 stappen

Neem vandaag nog contact met ons op voor een demonstratie van onze direct gebruiksklare oplossing. Stuur een e-mail naar info@imagem.nl of bel naar 010 420 0830.

Wist u dat?

Wist u dat het afsteken van vuurwerk op onderstaande locaties elk jaar weer onnodige vuurwerkslachtoffers als gevolg heeft. Steeds meer gemeenten stellen dan ook vuurwerkvrijezones in.

In de buurt van dierentuinen en dierenasiels

In de buurt van schoolpleinen en kinderspeelplaatsen

In de buurt van ziekenhuizen en bejaardentehuizen