Door actuele gegevens vanuit live sensoren en open bronsystemen met elkaar te combineren kunnen we de werkelijkheid steeds beter benaderen en wordt een digitale kopie van de buitenwereld gebouwd, oftewel een ‘Digital Twin’.

De energietransitie, de verzakking van ons wegennet, klimaatadaptie, het zijn de grote onderwerpen van onze tijd, waarin locatie een cruciale rol speelt. We proberen zo snel mogelijk in beeld te hebben wat er gebeurt, die ontwikkelingen te analyseren en op basis daarvan keuzes te maken. Dankzij open standaarden en het koppelen van services via API’s wordt het steeds eenvoudiger om gegevens vanuit verschillende bronnen met elkaar te combineren en daaruit een eensluidend beeld van de werkelijkheid te destilleren. Die ene werkelijkheid wordt steeds belangrijker.

Bijhouden

Aangezien de buitenwereld continu verandert, zal een digitale kopie ook moeten meeveranderen om die ‘tweeling-status’ te behouden. Hierbij helpt een geautomatiseerd systeem van bijhoudingsprocessen, dit noemen we ook wel ‘Data automation’.

Machine Learning

Machine learning en deep learning zorgen niet alleen voor effectieve bijhouding, maar laten ons ook patronen en trends zien die op basis van de afzonderlijke gegevensstromen niet zouden opvallen.

Interactieve analyse

De effecten of trends die vanuit geautomatiseerde analyse en slimme combinatie van bronsystemen worden ontdekt, kunnen worden samengebracht in sturingsdashboards. Zo wordt heel gericht duidelijk waar een probleem optreedt, of waar kansen liggen.

Initieel model

Een Digital Twin maken we samen. Data vanuit eigen systemen wordt samengebracht met open databronnen die de overheid ontsluit. Dit zijn bijvoorbeeld LiDAR-scans, stereofoto’s, dronebeelden en basisregistraties, maar ook live sensoren die actuele meetwaarden leveren. Met behulp van generieke bouwstenen wordt die ruwe data omgezet naar een initieel model en wordt daar de actuele sensordata aan gekoppeld, als die beschikbaar is.

Meer weten?

We helpen u graag verder! Neem contact met ons op voor vragen of een prijsopgave.