De module Enhanced Automatic Terrain Extraction (kortweg eATE) zorgt voor ongeëvenaarde dichtheid in hoogtemodellen, volledig geautomatiseerd aangemaakt uit stereo-luchtfoto’s. Imagem heeft in het afgelopen jaar uitvoerig getest en zeer mooie resultaten bereikt met uiteenlopende sets. Indien de correlatie nauwkeurig is en de overlap van de stereo-foto’s 60% of hoger is, kan vrijwel ieder pixel uit de originele foto’s gematched worden en worden voorzien van een hoogte. Daarmee ontstaat een dichtheid die vele malen hoger is dan bijvoorbeeld AHN2.

Tests die wij hebben gedaan met 2,5cm luchtfoto’s resulteren in hoogtemodellen met voor iedere 2,5 cm een hoogtepunt. Een bijkomend voordeel van deze manier van genereren van hoogtemodellen is dat ieder hoogtepunt direct de RGB-waarde krijgt vanuit de originele foto’s en dus altijd correct is. Dit levert natuurgetrouwe weergaven op van het gebied en zorgt voor een helder overzicht, met een dichtheid die u gewend bent vanuit LiDAR (laser-altimetrie).

Doordat de generatie volledig automatisch verloopt en op reeds aanwezige stereo-foto’s wordt gedaan, is het genereren van hoogtemodellen op deze manier veel kosteneffectiever dan apart een LIDAR-vlucht laten doen. Wij informeren u graag over wat we met uw data of voor uw grondgebied kunnen doen.[:fr]Het vorig jaar beschikbaar gekomen Enhanced Automatic Terrain Extraction (kortweg eATE) zorgt voor ongeëvenaarde dichtheid in hoogtemodellen, volledig geautomatiseerd aangemaakt uit stereo-luchtfoto’s. Imagem heeft in het afgelopen jaar uitvoerig getest en zeer mooie resultaten bereikt met uiteenlopende sets. Indien de correlatie nauwkeurig is en de overlap van de stereo-foto’s 60% of hoger is, kan vrijwel ieder pixel uit de originele foto’s gematched worden en worden voorzien van een hoogte. Daarmee ontstaat een dichtheid die vele malen hoger is dan bijvoorbeeld AHN2. Tests die wij hebben gedaaan met 2,5cm luchtfoto’s resulteren in hoogemodellen met voor iedere 2,5 cm een hoogtepunt. Een bijkomend voordeel van deze manier van genereren van hoogtemodellen is dat ieder hoogtepunt direct de RGB-waarde krijgt vanuit de originele foto’s en dus altijd correct is. Dit levert natuurgetrouwe weergaven op van het gebied en zorgt voor een helder overzicht, met een dichtheid die u gewend bent vanuit LiDAR (laser-altimetrie). Doordat de generatie volledig automatisch verloopt en op reeds aanwezige stereo-foto’s wordt gedaan, is het genereren van hoogtemodellen op deze manier veel kosteneffectiever dan apart een LIDAR-vlucht laten doen. Hieronder staat een voorbeeld van de mogelijke uitvoer vanuit eATE. Wilt u meer weten of zelf ervaren wat we voor uw grondgebied kunnen doen. Neem dan even contact met Imagem op.

Het vorig jaar beschikbaar gekomen Enhanced Automatic Terrain Extraction (kortweg eATE) zorgt voor ongeëvenaarde dichtheid in hoogtemodellen, volledig geautomatiseerd aangemaakt uit stereo-luchtfoto’s.

Imagem heeft in het afgelopen jaar uitvoerig getest en zeer mooie resultaten bereikt met uiteenlopende sets. Indien de correlatie nauwkeurig is en de overlap van de stereo-foto’s 60% of hoger is, kan vrijwel ieder pixel uit de originele foto’s gematched worden en worden voorzien van een hoogte. Daarmee ontstaat een dichtheid die vele malen hoger is dan bijvoorbeeld AHN2.Tests die wij hebben gedaaan met 2,5cm luchtfoto’s resulteren in hoogemodellen met voor iedere 2,5 cm een hoogtepunt. Een bijkomend voordeel van deze manier van genereren van hoogtemodellen is dat ieder hoogtepunt direct de RGB-waarde krijgt vanuit de originele foto’s en dus altijd correct is. Dit levert natuurgetrouwe weergaven op van het gebied en zorgt voor een helder overzicht, met een dichtheid die u gewend bent vanuit LiDAR (laser-altimetrie).

Doordat de generatie volledig automatisch verloopt en op reeds aanwezige stereo-foto’s wordt gedaan, is het genereren van hoogtemodellen op deze manier veel kosteneffectiever dan apart een LIDAR-vlucht laten doen.

Hieronder staat een voorbeeld van de mogelijke uitvoer vanuit eATE. Wilt u meer weten of zelf ervaren wat we voor uw grondgebied kunnen doen. Neem dan even contact met Imagem op.[:]