Smart City wegenmonitor van Imagem en Antea Group wint Geospatial World Excellence Award

Capelle aan den Ijssel, The Netherlands

Imagem en Antea Group hebben de Geospatial World Excellence Award gewonnen voor de ontwikkeling van de Smart City Wegenmonitor app, gebaseerd op het Hexagon Smart M.App® platform. De  award werd gepresenteerd op Geospatial World Forum – een wereldwijde conferentie. Dit jaar werd dit evenement gehouden in het World Trade Centre in Rotterdam, van 23 tot 26 mei.

Met groeiende bevolkingsaantallen en een dynamisch veranderende wereld erkennen gemeenten dat hun ICT systemen niet aangepast zijn aan die snelle veranderingen. Dit wordt verder versterkt door de wereldwijde vraag om Smart Cities, wat resulteert in een nieuwe focus op data inwinning, wat uiteindelijk leidt tot big data uitdagingen in geospatial. Het is cruciaal voor gemeenten om deze continu veranderende ruimtelijke Big Data te integreren in een dynamische aanpak van Asset Management.

Alleen al in Nederland leven 17 miljoen mensen in 390 gemeenten. Iedere gemeente is verantwoordelijk voor publieke voorzieningen met een waarde van bijna 1 miljard euro, en gezamenlijk spenderen ze gemiddeld 10 miljard euro om deze voorzieningen te onderhouden. Samen met Antea Group heeft Imagem oplossingen ontwikkeld die gemeenten in staat stellen publieke voorzieningen ter waarde van 300 miljoen euro dynamisch te monitoren.

Imagem en haar business partner Antea Group combineren creativiteit van de ontwikkelaars met eersteklas ICT  zodat zij kunnen helpen bij het oplossen van Smart City uitgdagingen, met Smart M.Apps technologie  van Hexagon Geospatial. De Dynamische Smart City Wegenmonitor app stelt alle gebruikersgroepen binnen gemeenten – van inspecteurs tot burgemeesters – in staat om complexe ruimtelijke data snel en eenvoudig om te zetten bruikbare informatie, die nodig is om beslissingen te kunnen nemen.

De app combineert data, analyses en kaarten In de vorm van interactieve dashboards, waardoor gemeenten op een dynamische manier realtime informatie kunnen presenteren die eenvoudig te begrijpen is. Met deze eenvoudige layout  kunnen gemeenten nu het wegennetwerk monitoren en beheren, waarbij geïntegreerde statistiek inzicht geeft in historische data, de huidige situatie en benodigde budgetten voor de toekomst.

Imagem en Antea Group ontwikkelen meer applicaties op het gebied van ondergrondse infrastructuur, watervoorziening, vastgoed, milieubeheer en andere sectoren in Nederland.

Over Antea Group

Antea Group is een internationaal ingenieurs- en adviesbureau met haar hoofdkantoor in Nederland, gespecialiseerd in full-service oplossingen in milieu, infrastructuur, stedelijke ontwikkeling en waterbeheer. Meer informatie is te vinden op anteagroup.nl.

Voor meer informatie, neem contact op met:

Yashita Arora
Marketing Consultant at Imagem | Yashita.Arora@imagem.nl