Satellietgebaseerde Aardobservatie: IMAGEM Implementeert Rheticus® Services in de Benelux

Woensdag 21 Juni 2017

Apeldoorn, Nederland

We zijn verheugd de Rheticus® Services in de Benelux te lanceren, in partnerschap met Planetek Italia.

Rheticus is een cloudbased platform wat actuele en accurate informatie over deformatie levert, en is gebaseerd op Hexagon Geospatial’s M.App Enterprise technologie. De Rheticus geoinformatie service biedt een aantal sectorspecifieke dashboards waarin nauwkeurige en up to date informatie wordt verschaft aan beleidsmakers en beslissers, managers en operationele gebruikers, waarmee data-gestuurd beslissingen kunnen worden genomen. Het Rheticus® platform is ontwikkeld door Planetek Italia, een Hexagon Geospatial premium partner uit Italië.

 

Voor de Benelux regio gaat IMAGEM het Rheticus® platform beschikbaar stellen aan lokale overheden, weg- en spoorbeheerders, Nutsbedrijven, mijnbouw en industrie, en vele anderen. Het platform kan direct door deze klanten worden ingezet, alsmede door aanbieders van specialistische oplossingen en system integrators.

“Alleen al in Nederland worden de kosten van schade en reparatie van bovengrondse en ondergrondse infrastructuur als gevolg van verzakking geraamd op miljarden euro’s in de komende decennia. Met Rheticus biedt Imagem haar klanten vanaf nu een zeer nauwkeurig en eenvoudig te gebruiken platform wat verzakkingen door de tijd detecteert. Dit biedt gebruikers een zogeheten ‘early warning’ systeem, waarmee onnodige risico’s en hoge kosten vermeden kunnen worden. Imagem is zeer verheugd om deze dienst in samenwerking met Planetek beschikbaar te stellen in de Benelux, en dankzij de koppeling met het Smart M.App platform zelfs bruikbaar te maken niet-geo professionals.” vertelt Patrick de Groot, General Manager bij IMAGEM.

Giovanni Sylos Labini, CEO van Planetek Italia vult aan: “We zijn enthousiast over de samenwerking met onze internationale partner, IMAGEM. Rheticus® zal vanaf nu professionals en beslissers in een groeiend aantal landen gaan ondersteunen, waarbij zij kunnen rekenen o gedegen ondersteuning van onze partners. Ontstaan en gesterkt onder het Hexagon Geospatial netwerk, biedt de samenwerking met IMAGEM nieuwe mogelijkheden voor de ontwikkeling en beschikbaarstelling van cutting-edge oplossingen in onze markten. Dankzij de integratie van de Rheticus® monitoring services in Hexagon Geospatial Smart M.Apps kunnen we inzichtelijke analyses en dynamische kaarten leveren aan gebruikers wereldwijd.”

 

Over IMAGEM

Wij zijn IMAGEM, een team van professionals wat zich toelegt op het communiceren van locatie-intelligentie en het visualiseren van verandering. We geloven in het bijdragen aan verbeteringen in de wereld om ons heen. Door inzicht te bieden in uw problemen dankzij locatie gebaseerde oplossingen, helpen we u slimme en geïnformeerde beslissingen te nemen. We stellen u in staat uw eigen kaart van de toekomst te maken. Ga voor meer informatie naar oud.imagem.nl.

Over Planetek Italia S.r.l.

Planetek Italia is een Italiaanse onderneming, opgericht in 1994, die een breed scala aan geospatial services biedt, waaronder beschikbaarstelling, analyse en verwerking van satellietdata. Als Premium Partner van Hexagon Geospatial in Italië is Planetek de ontwerper en aanbieder van het unieke Rheticus® cloud platform (www.rheticus.eu), ontworpen voor het beschikbaar stellen van hoogwaardige monitoringsdiensten op basis van satellietdata Meer informatie op www.planetek.it

Voor meer informatie, neem contact op met:

Yashita Arora, Marketing Manager, IMAGEM

+31 (0) 55 3034 360,marketing@imagem.nl