Hexagon Geospatial Benelux event groot succes!

Capelle aan den Ijssel, The Netherlands

Op woensdag 29 en donderdag 30 oktober vond in Capelle aan den IJssel het Hexagon Geospatial Benelux event plaats. De 125 bezoekers konden in 26 sessies beleven wat er allemaal nieuw is in het brede Hexagon Geospatial domein. Verder kon men op de bedrijvenmarkt en in de verschillende ruimtes netwerken met elkaar.

Pre-conference seminars

De Pre-Conference workshops op 29 oktober gaven de deelnemers veel gedegen informatie mee naar huis. Tijdens de vier technische sessies van drie uur, kon men zich eens echt verdiepen in de theorie achter zaken als het gebruik van puntenwolken voor het oplossen van alledaagse problemen, het genereren van CityGML, stereokarteren, en de do’s en don’ts van mutatiesignaleren. Met veel kennis, inspiratie en met de werkende software op de eigen laptop gingen de deelnemers weer huiswaarts.

Plenair programma - Geo bij de waterschappen en de ontwikkelingen bij Hexagon Geospatial

Na de ontvangstkoffie en de Imagem taartjes begon op donderdag 30 oktober een interessant programma met veel sprekers en onderwerpen. Na een inleiding voor Wouter Brokx en Patrick de Groot van Imagem, gaf Schelte Kooistra van Waterschap Hunze en Aas een interessante visie op hoe zijn waterschap om wil gaan met geoinformatie in het komende decennium. Daarna gaf Georg Hammerer, de vice-president van Hexagon Geospatial, een uiteenzetting van de productvisie, alsook een blik in de nieuwigheden in de aankomende versie van het productportfolio.

Parallel-tracks: voor ieder wat wils

Daarna werd het programma gesplitst in vier tracks, zodat iedereen de meest interessante sessies voor zichzelf kon uitzoeken. In de track ‘Basisregistraties’ legde Adrie van Zundert van Gouw-IT bijvoorbeeld een heel interessante visie neer over hoe al die verschillende geo- en niet-geo-registraties met elkaar samen kunnen werken. Dotka Data toonde in de track ‘Big Data Management’ hoe men daar omgaat met het beheer en het ontsluiten van 150TeraByte aan historische luchtfoto’s en landkaarten naar eindgebruikers toe. In de track ‘In het veld, in de cloud’ toonde Vince Smith van Hexagon Geospatial bijvoorbeeld hoe je met slimme apps burgerparticipatie kunt optimaliseren, bij voorbeeld door middel van de voor de gelegenheid voor het Kadaster ontwikkelde grenspalen app. En in de laatste track met als thema ‘Ruimtelijk Modelleren’ gaf bijvoorbeeld Maurits Voogt van eLEAF een heel verhelderend verhaal over het extraheren van agrarische parameters vanuit satellietbeelden op basis van met modelleren van ruimtelijke processen.

HexGeoNext: een blik in de toekomst

Ieder van de parallelle tracks werd afgesloten met een HexGeoNext sessie. Hierin werd een blik getoond op wat er op de korte en middellange termijn vanuit Hexagon Geospatial aan ontwikkelingen aan komen. Het gaf de bezoekers een kijkje in de keuken, en de mogelijkheid om mee te discussieren over gewenste ontwikkelingen.

Praktijk op de demo-markt

Op de bedrijvenmarkt toonden partner bedrijven zoals MUG, Leica Geosystems en Intergraph wat er allemaal mogelijk was met het Hexagon Geospatial software portfolio in allerhande toepassingen. Ook verzorgde Imagem hier een demonstratieplek, waar iedereen zelf kon ervaren wat de huidige stand van de techniek allemaal te bieden heeft en vragen kon stellen.

We kijken terug op een zeer geslaagde en inspirerende dag! En voor degenen die er niet bij konden zijn: kom dan vooral naar een van onze volgende events.

Voor meer informatie, neem contact op met:

Yashita Arora
Marketing Consultant at Imagem | Yashita.Arora@imagem.nl