Gemeenten

Gemeenten

Van basisregistraties tot Smart Digital Reality

Elk proces binnen een gemeente heeft te maken met een locatie. Het is dus evident om locatie-technologie in te zetten in de informatiehuishouding. Het gebruik van locatie intelligente technologie helpt ook bij de digitale transformatie van uw organisatie. Geo-informatievoorzieningen ondersteunen het digitale denken en handelen van de medewerkers.

 

Hulp nodig bij het maken van datagedreven beslissingen in uw gemeente? Maak vandaag nog een afspraak voor een demo.

 

COVID-19 door de tijd

Bekijk de ontwikkeling van de Coronasituatie en het effect van de maatregelen en het beleid. Gebruik de kennis uit het dashboard om een bestaand scenario, plan of handelingsperspectief aan te passen of nieuwe maatregelen te introduceren.

Mutatiesignalering

Wist u dat gemiddeld ieder jaar 15% van het grondgebied verandert? En dat er steeds meer vergunningsvrij mag? Mutatiesignalering is daarom een cruciaal onderdeel in de bijhouding van uw basisregistraties. Vind snel en gericht veranderingen met onze automatiseringsoplossing.

Klimaatadaptatie

De klimaatverandering zorgt voor een toename in wateroverlast, verdroging, hittestress en overstromingen, wat leidt tot een ongezonde leefomgeving om in te werken en leven. Meet de effecten van klimaatverandering en monitor de impact van beleid door locatie-intelligentie en geo-data te gebruiken.

Digital Twin

Met een digitale kopie van uw omgeving kunt u slimme analyses uitvoeren en scenario's uitproberen voordat u deze in de werkelijke wereld implementeert. Dit realiseer u met een Digital Twin. Deze aanpak helpt u beter inzicht te krijgen in uw omgeving voor betere datagedreven besluitvorming.

Burgerparticipatie

Werk samen met uw burgers aan een betere leefomgeving. Gebruik uw burgers als sensors om data te verzamelen over lokale problematiek met een gratis mobiele app en verkrijg belangrijke informatie over problemen die uw burgers ervaren, en maak beslissingen gebaseerd op feiten voor verbetering in de gemeente.

Deformatiemeting

Maak gebruik van voorspellende analyses om verzakking op wegen, riolering, gebouwen en andere infrastructuur te meten met de cloudbased oplossing Rheticus®. Combineer satellietbeelden met multi-source data om grondbewegingen te monitoren en voorspel de effecten op het landschap en leefomgeving.

Beheer van beeldmateriaal

Veel rastermateriaal of andere ruimtelijke informatie en vele verspreide gebruikers? Tevreden met uw perfomance? Ontsluit eenvoudig en efficiënt nieuw beeldmateriaal zonder tijd te verspillen aan het maken van tilecaches met ERDAS APOLLO: de snelste rasterserver ter wereld met een uitgebreid gegevensbeheer.

Maak uw gemeente datagestuurd

Wilt u uw processen ook efficiënt en effectief maken? Neem contact met ons op wanneer u van uw gemeente een betere leefomgeving wilt maken.