Opleidingsdag 2017

We zijn verheugd met de introductie van de IMAGEM Opleidingsdag – een volle dag met professionele opleidingen voor onze klanten. Om deel te nemen, lees onderstaande details door en schrijf u in op de opleiding(en) van uw keuze. De kosten per training bedragen slechts € 99,-.

Workshop: Databeheer eenvoudig gemaakt

In zowel grote als kleine organisaties wordt vaak veel geodata gebruikt. Het efficiënt beheren en ontsluiten van al die data kan een behoorlijke uitdaging zijn. Er zijn echter concrete oplossingen voor. Tijdens deze workshop gaan we aan de slag om de problemen van de omvang van geodata op te lossen, door compressietechnieken te vergelijken en toe te passen. En we gaan data beheren en ontsluiten met serversoftware voor dit doel, zodat de juiste geautoriseerde mensen binnen seconden de juiste geografische data op hun beeldscherm kunnen toveren.

Workshop: Mutatie Signalering & Nulmeting

Basisregistraties als de BAG, BGT en andere registraties zijn enkel van de meest waardevolle geografische datasets die een overheid beheert. Deze registraties moeten Actueel, Betrouwbaar en Compleet zijn. Om delen van deze basisregistraties semi-geautomatiseerd bij te houden, heeft IMAGEM een oplossing voor mutatiesignalering en nulmetingen. In deze 3 uur durende workshop, gaat u met deze oplossing aan de slag. U gaat verschillende mutaties opsporen, waaronder dakkapellen en bijgebouwen, maar ook nulmetingen uitvoeren. We berekenen mogelijke veranderingen automatisch en controleren deze met een special ontwikkelde gebruikersinterface. Daarnaast zullen we t.b.v. de WOZ op basis van de BAG en een hoogtebestand automatisch volumes berekenen.

Workshop: 3D Stadsmodel Genereren en Analyseren

Het gebruik van 3D stadsmodellen wordt steeds populairder en ontstijgt langzaam maar zeker het stempel van ‘mooi plaatje’. Maar om dat stempel te kunnen ontstijgen, moet je wel daadwerkelijk iets met die data kunnen doen, zoals analyses en natuurgetrouwe weergaven voor bijvoorbeeld gebiedsontwikkelingen en city marketing kunnen maken. In deze 3 uur durende workshop maakt u semi-geautomatiseerd een 3D stadsmodel van een straat. Hierbij maakt u gebruik van stereo foto’s en de BAG gebouwen. Na het genereren van de 3D modellen wordt geautomatiseerd de texturen uit de stereofoto’s op de gebouwen gezet. Wanneer dit proces gereed is, wordt het 3D stadsmodel geëxporteerd naar CityGML. Wij maken gebruik van een 3D GIS omgeving, om het resultaat te bekijken en te analyseren.

Voor meer achtergrond informatie over het genereren van 3D standsmodellen klik hier https://oud.imagem.nl/blog/snel-3d-stadsmodel/

De mogelijkheden van Ruimtelijk Modeleren

Het vergelijken van bestanden, het samenvoegen van data, het herkennen van objecten en het vinden van mutaties. Al die dingen vragen om ruimtelijk modelleren. Na een korte inleiding gaan we in deze 3 uur durende workshop praktisch aan de slag met het maken van modellen voor uiteenlo-pende toepassingen, waaronder mutatiesignalering. Na afloop valt er nog meer te vertellen over het onderwerp, maar weet u wel in te schatten hoe u ruimtelijk modelleren kunt gebruiken in u dagelijkse werkzaamheden en kent u de scope van de Spatial Modeling omgeving van Hexagon. U kunt hiermee zelf aan de slag om modellen te ontwikkelen voor uw eigen processen.