Grip op Geo voor Kadaster

De wereld van geo-toepassingen is aan het veranderen. Dit evenement wordt speciaal georganiseerd voor het Kadaster om inzicht te geven in wat dit nieuwe initiatief voor het Kadaster kan betekenen en welke oplossingen IMAGEM nu en straks biedt. Uiteraard is er genoeg tijd om vragen te stellen en dieper in te gaan op specifieke onderwerpen.

Dit is een vervolg op Kadaster Geo Innovatie Sessie van 11 oktober 2018.

Onderwerpen als 3D, Verkavelingsanalyses m.b.v. cloudbased analyse en editing, Machine Learning, M.App Enterprise, Smart M.Apps en Energie Transitie Dashboard zullen wederom aan bod komen maar ook nieuwe onderwerpen! De agenda volgt snel.

Je kunt je vanaf nu kosteloos aanmelden voor dit evenement.

IMAGEM nodigt je graag uit voor deze dag op donderdag 11 april 2019. 

09:00 - 09:30

Inloop & Registratie

09:30 - 10:10

De toekomst van Verkavelingsanalyse m.b.v. Cloudbased Analyse en Editing

De toekomst van geavanceerde geo-analyses ligt op het web. Het zorgt voor eenvoudiger beheer, meer schaalbaarheid en snelheid, zonder in te moeten boeten aan geavanceerde teken- of analysefunctionaliteit. Het antwoord vanuit Hexagon en IMAGEM komt met de Rich Client van M.App Enterprise. In deze sessie laten we een eerste prototype zien van hoe die toekomst eruit kan zien.

Marc Strik & Tjip van Dale, IMAGEM

10:10 – 10:45

Compleet 3D stadsmodel op het web - een stappenplan

3D is niet meer weg te denken uit het geo-domein en veel organisaties willen toe naar een Digital Twin van hun stad, en dat vervolgens ook kunnen delen met burgers en andere belanghebbenden. Ook voor de Omgevingswet zal een 3D stadsmodel straks een belangrijke informatiebron worden. Maar hoe bouw je dit, en hoe stel je het beschikbaar? In deze sessie laten we je zien hoe we vanaf basisdata naar een 3D stadsmodel op het web gaat.

Robbert van Bussel, Jasper den Besten, Patrick de Groot, IMAGEM

10:45 – 11:00

Koffiepauze

11:00 – 11:30

Detectie van verstening in tuinen met Machine Learning. Resultaten IMAGEM van een High5 project

De toenemende betegeling van tuinen draagt bij aan het hitte-eiland effect in steden en zorgt ervoor dat regenwater niet makkelijk wordt geabsorbeerd. Omdat oa. Machine Learning bij Het Kaster een belangrijke technologische ontwikkeling is, werd tijdens High5 project Machine Learning ingezet om inzicht te krijgen in mate van verstening/vergroening. In deze sessie worden de resultaten van IMAGEM getoond van het gezamenijlke High 5 project “verstening in tuinen” van Kadaster en IMAGEM.

Marc Strik & Wim Bozelie, IMAGEM

11:30 – 12:00

Snippergroen; Geautomatiseerd snippergroen detecteren

Hoe kan snippergroen sneller, nauwkeuriger en semi-automatisch gedecteerd worden? Handmatige inspectie van oneigenlijk grondgebruik kan worden bespaard. In deze sessie wordt getoond hoe ruimtelijke modellen gebruikmaken van vector- en rasterdata om geautomatiseerd snippergroen te detecteren.

Jacco de Kruif, Kadaster
Wim Bozelie, IMAGEM

12:00 – 12:30

Met M.App Enterprise en Smart M.Apps op een andere manier communiceren; Toepassingen in de cloud van informatiedashboards; Tracéplanner, recreatieparken, transacties, etc.

Met Smart M.Apps in M.App Enterprise kunnen interactieve en overzichtelijke geo-informatiedashboards worden gerealiseerd. Daarmee kunnen bijvoorbeeld kadastrale transacties en gegevens van recreatieparken overzichtelijk worden bevraagd en gepresenteerd. Er kan ook met een dynamsiche Tracéplanner vanuit de cloud in één keer alle gevolgen van een bepaalde tracékeuze in beeld worden gebracht. Tijdens deze sessie wordt getoond hoe eenvoudig een informatiedashboard obv Smart M.Apps in M.App Enterprise kan worden gemaakt.

Marc Strik, IMAGEM

12:30 - 13:30

Lunch & Sluiting