Smart Verlichting

SLIM VERLICHTING BEHEREN- In een oogopslag duidelijk hoeveel branduren een lichtmast of lichtbron heeft gehad. Door verschillende data te combineren krijgt u inzicht in onderhouds- en vervangingskosten en helpt het u een gedegen beheerplan op te stellen.

Waarom deze app?

Verlichting speelt een belangrijke rol binnen een gemeente. Het zorgt voor oriëntatie, het geeft een gevoel van veiligheid maar zorgt ook voor duidelijkheid. Verlichting is belangrijk, zeker voor burgers. Het veiligheidsgevoel van burgers in een wijk kan gedeeltelijk worden vergroot door betere en langere verlichting. Dit dashboard helpt u bij het gebruik en actieve implementatie van lichtmasten en verlichting in stedelijke en landelijke gebieden.

Hoe werkt het?

Het Smart Verlichting dashboard combineert bestaande data en locatiegegevens om een actueel en inzichtelijke dashboard te creëren. Het combineert informatie over lichtmasten op basis van locatie en output met slimme filters. De sensoren in de lichtmast zorgen voor datastromen die waardevol kunnen zijn voor onderhoud, waardoor kosten gedrukt kunnen worden en vervolgens de veiligheid op straat verbeterd wordt.

Wat doet het?

Het dashboard maakt in een oogopslag duidelijk hoeveel branduren iedere lichtbron heeft gehad en waar deze gesitueerd zijn in uw grondgebied. De specifieke eigenschappen van elke individuele armatuur, zoals het materiaal waarvan het is gemaakt en moment van plaatsing geven een extra dimensie in het slimme beheer van uw lichtnetwerk. Smart Verlichting helpt u bij het verbeteren van communicatie, onderhoud en beleid bij het gebruik en actieve implementatie van lichtmasten en verlichting in stedelijke en landelijke gebieden.