Smart Emissie

LUCHTKWALITEIT EN GELUIDSNIVEAU MONITOR - Een intelligente cloud-based monitor die sensor data gebruikt om informatie te verzamelen om trends en patronen te analyseren op een interactief dashboard. 

Waarom u het nodig heeft

De luchtkwaliteit is sterk verbeterd en het aantal mensen dat is blootgesteld aan normoverschrijdingen is gedaald. Alleen niet overal, en hier en daar zijn nog knelpunten. Maar weet u eigenlijk wel wat de status is van de luchtkwaliteit (of geluid) problematiek binnen uw gemeente? Hoe gezond is de omgeving waarin u leeft?

Hoe werkt het?

Door gebruik te maken van sensoren kan u op vele plaatsen binnen uw gemeente constant gegevens verzamelen die in realtime op een dynamisch dashboard worden weergegeven. De luchtkwaliteit- en geluiddata worden gecombineerd met locatiegegevens zodat inzichtelijk is welke gebieden binnen of buiten de normen vallen. Ook is het mogelijk om de gegevens te combineren met realtime verkeersdata. Zo kan geanalyseerd worden of er een correlatie is met het verkeer en de meetgegevens.

Wat doet het?

Smart Emissie meet en visualiseert luchtkwaliteit, parameters en geluidsniveaus. Door deze continue monitoring worden trends en ontwikkelingen inzichtelijk en stelt het besluitvormers in staat om patronen af te leiden, biedt het ondersteuning tijdens bouwkundige vraagstukken en kunnen de effecten van het beleid gemonitord worden om uiteindelijk te streven naar een betere leefomgeving voor de burgers.

REAL-TIME INFORMATIE

Bekijk een real-time weergave van de huidige temperatuur, luchtdruk, luchtvochtigheid, luchtkwaliteit en de geluidsniveaus in uw stad.

VERGELIJK SENSOR UITSLAGEN

Vergelijk sensor informatie met andere sensoren in de stad of voor de stad als geheel. 

ONTDEK TRENDS

Onderzoek de data van een specifieke sensor over tijd om trends te ontdekken. 

Wist u dat?

De wereldwijde bevolking die schone lucht inademde (gemeten door WHO) in 2016 was slechts 8%

Ontwikkeld door KUN, Intemo, Geonovum en Gemeente Nijmegen
In gebruik bij Gemeente Nijmegen