Ondermijning

CRIMINALITEITSMONITOR - Deze monitor biedt inzicht in bepaalde vormen van criminaliteit, mensenhandel, prostitutie en drugscriminaliteit. Trends en ontwikkelingen worden geanalyseerd zodat inzicht verkregen wordt in het verleden zodat naar de toekomst toe maatregelen genomen kan worden. Met deze informatie stelt u een helder plan op voor uw gemeente tegen ondermijning.

Waarom deze app?

Ondermijning is een maatschappelijk probleem. De georganiseerde criminaliteit ondermijnt het lokale gezag, verslechtert veiligheid en leefbaarheid en levert schade op voor ondernemers. De buurman die wiet verbouwt op zijn zolder waardoor brand kan ontstaan, mensenhandelaren die hun slachtoffers dwingen tot prostitutie maar ook hangjongeren op een pleintje die ervoor zorgen dat omwonenden geen aangifte durven te doen. Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal.

Hoe werkt het?

Smart Ondermijning is een dashboard waarin verscheidene data en bronnen én locatiegegevens gecombineerd worden. Deze gegevens worden gevisualiseerd in één helder en dynamisch overzicht. U krijgt inzicht in onder andere verhuisbewegingen, kwaliteit water in het kader van afval lozen, omzet van bepaalde branches en bedrijven en nog meer.

Wat doet het?

Dit dashboard biedt inzicht in bepaalde vormen van criminaliteit, mensenhandel, prostitutie en drugscriminaliteit. Trends en ontwikkelingen worden geanalyseerd zodat inzicht verkregen wordt in het verleden zodat naar de toekomst toe maatregelen genomen kan worden. Deze informatie ondersteunt hoe een strategie bepaalt kan worden voor de aanpak van ondermijning en georganiseerde criminaliteit in uw gemeente.

 

Ontwikkeld door en in gebruik bij Gemeente Capelle aan den Ijssel