Maatschappelijk Vastgoed

MAATSCHAPPELIJK VASTGOED MONITOR - Een interactief dashboard dat inzicht geeft in het maatschappelijk vastgoed van een gemeente. De in dit dashboard beschikbare informatie omvat onder andere de oppervlakte, renovatiebehoefte, verhuurprijs en vraag & aanbod.

 

Waarom deze app?

Er is een groot financieel en maatschappelijk belang van vastgoed in de publieke sector. Verantwoord omgaan met het beheer is dan ook van belang. Nieuw maatschappelijk vastgoed heeft zelden een solitaire functie, vaak is dit een combinatie van meerdere gebruiksdoeleinden. Vastgoedmanagement, accommodatiegebruik en -beleid wordt met deze app een stuk eenvoudiger.

Hoe werkt het?

De Maatschappelijk vastgoed monitor combineert verscheidene data, bronnen én locatiegegevens zodat optimaal inzicht wordt verkregen. Deze gegevens worden gevisualiseerd in één helder en dynamisch overzicht. U krijgt direct inzicht in de staat van uw maatschappelijk vastgoed en kunt actief beleid voeren.

Wat doet het?

Dit dashboard biedt inzicht in tal van zaken. Wat zijn de jaarlijkse lasten van een pand? Welke panden staan leeg? Hoe presteren bepaalde gebouwen tegenover gelijkwaardige panden? Welke accommodaties doen het erg slecht en welke hebben een echte meerwaarde? Waar moet er de komende jaren geïnvesteerd worden? Allemaal vragen waar dit dashboard u antwoord op geeft. Met deze informatie krijgt een gemeente grip op haar vastgoed en wordt gebruik van beleid op vastgoed een stuk inzichtelijker.

 

Ontwikkeld door en in gebruik bij Gemeente Almere