Armchair Audit

BEWONERSINITIATIEF EN GELDSTROOM MONITOR - In een dynamisch overzicht krijgt u direct inzicht in de geldstromen bij de overheid, gekoppeld aan beleidskeuzes. Daarnaast worden bewonersinitiatieven inzichtelijke gemaakt zodat u als gemeente op de hoogte bent wat er speelt. Dit dashboard geeft inzicht in wat er werkelijk gebeurt met het geld. Een intelligente cloud-based monitor die data gebruikt om informatie te verzamelen om trends en patronen te analyseren op een interactief dashboard. 

Waarom deze app?

Verantwoording van uitgave van belastinggeld wordt steeds belangrijker. Burgers vragen om inzicht en verklaring van beleidskeuzes en de financiële consequenties die hiermee samenhangen. Transparantie is gewenst. Armchair Audit helpt u uw burgers inzicht te geven in de financiële keuzes die u maakt en daarmee het vertrouwen van burgers in de doelmatigheid van bestedingen te vergroten.

Hoe werkt het?

(Lokale) initiatieven worden inzichtelijk gemaakt door verschillende data te combineren. Door overheidsuitgave te visualiseren op een kaart wordt informatie delen met burgers een stuk makkelijker gemaakt. In één oogopslag zien waar overheidsgeld aan wordt besteed in welke gemeente.

Wat doet het?

Een dashboard dat inzicht geeft in geldstromen en daarnaast ook in bewonersinitiatieven. Het geeft burgers inzicht in de financiële keuzes die een gemeente maakt. Daarnaast krijgt u als gemeente inzicht in de initiatieven die worden aangevraagd. Welke initiatieven dat zijn en waar het geld naartoe gaat.

Ontwikkeld door gemeente Capelle aan den Ijssel