COVID-19 Dashboard

COVID-19 dashboards

Een overzicht van de feitelijke en de gevoelsmatige ontwikkeling van de pandemie in Nederland

Wanneer niet alleen de feitelijke kant van een virusuitbraak belicht wordt, maar ook de effecten op de gemoedstoestand van mensen ontstaat er een 360 graden beeld van de impact die Corona heeft op onze samenleving. Wij hebben in samenwerking met verschillende partners hiervoor een tweetal dashboards ontwikkeld die tezamen dit beeld weergeven.

 

In de onderstaande video's wordt de werking van de dashboards uitgelegd. Wilt u zelf toegang hiertoe, dan kunt u kosteloos toegang aanvragen door op de onderstaande knop te klikken.

Door de tijd

Inzicht door de effecten van de COVID-19 maatregelen te monitoren

Visualiseer dynamische data van het RIVM met een interactieve kaart. COVID-19-informatie van gerapporteerde patiënten is geïntegreerd in een interactief dashboard met een tijdlijnweergave. De data van het RIVM wordt automatisch bijgewerkt om de nauwkeurigheid van de informatie te behouden.

 

Bekijk de ontwikkeling van de situatie en het effect van de maatregelen en het beleid. Gebruik de kennis uit het dashboard om een bestaand scenario, plan of handelingsperspectief aan te passen of nieuwe maatregelen te introduceren.

 

Dit dashboard is ontwikkeld in samenwerking met onze partner SPOTinfo.

 

Zo voel ik mij

Wat doet COVID-19 met u? Hoe voelt u zich en wat vindt u?

Iedereen in Nederland wordt geraakt door de beperkingen van de Coronamaatregelen. Terwijl de focus vooral ligt op het onder controle krijgen van de uitbraak, is het net zo belangrijk om te weten hoe mensen zich voelen in deze bijzondere tijd.

 

Het bijhouden van de gevoelens van mensen laat zien wat een virusuitbraak doet met de geestelijke gesteldheid. Meningen zijn net zo belangrijk als feiten. Bolesian heeft hiervoor de dienst zovoelikmij.nl gelanceerd. Wij hebben die gegevens samengebracht in een interactief dashboard waardoor u eenvoudig deelselecties kan maken en onderlinge verbanden kan leggen.

 

Dit dashboard is ontwikkeld in samenwerking met Bolesian. Wilt u meewerken? Ga dan naar zovoelikmij.nl en laat weten hoe u zich voelt.

Top features

Tijdlijn

Nauwkeurig overzicht van de huidige status en verspreiding van het aantal COVID-19 meldingen in Nederland.

Situationele Analyse

Krijg de inzichten die u nodig heeft. Selecteer informatie eenvoudig op dag(en), gebied(en) of locatie(s) niveau.

Trends & Patronen

Ontdek het aantal meldingen per deelgebied. Leid patronen af ​​en gebruik deze inzichten voor datagedreven beslissingen.

Scenario Planning

Gebruik nauwkeurige informatie om scenario's te plannen of visualiseer het resultaat van de maatregelen.

Disclaimer

De getoonde dashboards hebben een informerend karakter, met als doel de ontwikkeling van het COVID-19 virus en het gevoel dat mensen daarbij hebben in kaart te brengen. De gegevens die in dit dashboard worden getoond worden niet door IMAGEM verzameld noch beheerd, IMAGEM kan dan ook geen verantwoordelijkheid kan nemen voor juistheid en/of volledigheid van de gegevens. Deze service wordt om niet wordt aangeboden, waarbij geen sprake is van een service level agreement of garanties over up time. Het dashboard is ontwikkeld voor gebruik op een desktop of laptop computer, gebruik op een mobiele telefoon wordt niet ondersteund. Imagem raadt aan Chrome als browser te gebruiken.

Interesse?

Vul dit formulier in om kosteloos toegang te krijgen tot de COVID-19 dashboards.

U ontvangt na verwerking van ons een loginpagina met wachtwoord waarmee u direct toegang heeft tot de gegevens.