Verbeter voetverkeer door burgers olifantenpaden te laten melden

 

Heeft u een verslag van het aantal wegen, fietspaden en voetpaden in uw gemeente? Hoe zit het met het aantal olifantenpaden? En hoe gaat u om met de olifantenpaden?

Wat zijn olifantenpaden? Paden gecreëerd als gevolg van erosie, veroorzaakt door voetverkeer van mensen of dieren. Het pad geeft meestal de kortste of gemakkelijkst te navigeren route weer tussen een begin en een bestemming. Bron: Wikipedia

 

Over het algemeen reageert een gemeente snel op olifantenpaden bij het ontdekken ervan: hetzij door ze om te zetten in legale paden zoals zebrapaden, fietspaden, voetpaden; of door ze te blokkeren in geval van gevaar voor burgers en eigendommen.

Maar hoe zou u weten (a) waar deze paden zijn, en (b) welke het meest serieus moeten worden beschouwd voor legalisatie? Hoe zit het met het vragen aan uw burgers? Ze kunnen helpen bij het melden van de lelijke paden; evenals degenen die ze als gelegaliseerd willen zien.

 

Gevaarlijk woon-werkverkeer

Deze olifantenpaden zijn niet alleen lelijk, maar kunnen ook gevaarlijk zijn, omdat tijdens regen of ijzel/sneeuw de modder op het pad glad is. Een eenvoudige oplossing zou zijn dat pendelaars het olifantenpad bij de gemeente melden en vragen om een verhard voetpad. Het is logisch om te vragen. Wat gebeurt er nu?

 

Burgerparticipatie

Het burgerparticipatieprogramma van IMAGEM helpt de gemeente en bewoners met het communiceren en oplossen van dagelijkse problemen die de levenskwaliteit verbeteren. De oplossing kan gebruikt worden door burgers om olifantenpaden te melden, en door gemeenten om actie te ondernemen.

Zodra de klachten van burgers op het dashboard zijn geïntegreerd, kan de gemeente verdere acties plannen. Ze kunnen het pad blokkeren, alternatieve paden voorstellen of een pad aanleggen. In elke situatie moeten meerdere afdelingen samenwerken en communiceren met burgers om het probleem op te lossen.

Ons burgerparticipatieprogramma helpt gemeenten om contact te leggen en te communiceren met hun burgers en maakt het mogelijk om op feiten gebaseerde beslissingen te maken. Meer weten?

Andere gebieden met oplossingen via burgerparticipatie

Rommel op Straat

Hondenpoep

Eikenprocessierups

Te hard rijden

Melding sociale overlast

Parkeerproblemen

Criminaliteit en drugs

Defecte straatverlichting

Vuurwerkoverlast

En nog veel meer!

MAAK UW GEMEENTE EEN BETERE LEEFOMGEVING!

Wilt u ook van uw burgers horen welke onderwerpen hen aan het hart gaat? Neem contact met ons op wanneer u ook van uw gemeente een mooie en veilige plek wil maken om in te wonen en werken.