APELDOORN – Op 15 oktober is Robbert van Bussel, Business Consultant bij IMAGEM, 5 jaar in dienst. Een goede reden om het met Robbert te hebben over hoe hij bij IMAGEM terechtkwam en hoe zijn loopbaan hierna verliep.

 

Robbert kwam ongeveer zes jaar geleden in beeld bij IMAGEM. Hij rondde zijn opleiding Geodesie/Geo-informatica af door een afstudeeropdracht bij Defensie. Robbert zag dat zijn afstudeerbegeleider terugkeerde naar IMAGEM. “Toen hij weer voor IMAGEM ging werken, zocht hij al snel iemand voor support. Hij vroeg of ik op die functie wilde solliciteren.” Zogezegd, zo gedaan. In deze junior functie was Robbert vooral bezig met het ondersteunen van klanten op het gebied van remote sensing en fotogrammetrie en verantwoordelijk voor het licentiebeheer.

 

Naast de supportwerkzaamheden werden er stappen gemaakt. “Ik volgde veel trainingen en nadat ik dit vaker had gedaan, begon ik zelf met trainingen maken. Ook was ik bezig met specifieke opdrachten, ik groeide steeds meer in mijn functie. Dit betekende dat ik verantwoordelijk werd voor fotogrammetrie en 3D.” Met al deze taken, ging Robbert steeds meer klanten ondersteunen en helpen. Dit heeft uiteindelijk geleidt tot zijn nieuwe functie: Business Consultant. “Nu ben ik vooral bezig om binnen Defensie onze producten zo breed mogelijk in te zetten en geef ik advies en trainingen over onze software.”

 

Als iemand die begon als stagiair heeft Robbert verschillende tips voor geïnteresseerde studenten en starters: “Wees nieuwsgierig, pak dingen op en schroom niet om vragen te stellen. Het is goed om zelf eerst op onderzoek uit te gaan, maar blijf er niet te lang in hangen en trek aan de bel als je hulp nodig hebt. Zo kom je echt verder.” Over solliciteren zegt Robbert het volgende: “Wees open en eerlijk, laat bijvoorbeeld wat persoonlijks zien. Dat wordt gewaardeerd. Daarnaast is het helemaal niet eng, vooral niet als je goed voorbereid het gesprek in gaat.”

 

Auteur: Tieme de Jonge

 

Ben jij geïnteresseerd in een baan of stage bij IMAGEM? Bekijk de vacatures en mogelijkheden op onze website!