Afgelopen september begon Reinier de Graaf als junior geospatial solutions specialist bij IMAGEM, nadat hij succesvol zijn stage bij IMAGEM en GIMA-opleiding (Geographical Information Management and Applications) had afgerond. Wij spraken met Reinier om hem beter te leren kennen. Scrol omlaag om te lezen wat hij te vertellen heeft over zijn passie voor geospatial en zijn ervaringen bij een fulltimebaan.

 

Voordat Reinier in beeld was bij IMAGEM volgde hij de opleiding GIMA. “Ik heb GIMA gekozen, omdat ik tijdens mijn Bachelor (Sociale Geografie) merkte dat ik de vakken met GIS (Geografische Informatiesystemen) het interessantst en het leukste vond. Bijvoorbeeld het maken van een eigen thematische atlas of het uitvoeren van analyses om te bepalen waar een nieuwe snelweg geplaatst moest worden”, verklaart hij. "Daarnaast ben ik iemand die graag achter de computer zit en uren in een onderwerp kan duiken."

 

Reinier zocht naar een bedrijf die overeenkwam met onderwerpen van zijn thesis die hij interessant vond. “Ik zag dat er veel aansluiting was tussen die onderwerpen en IMAGEM. Daarnaast bood IMAGEM ook veel uitdaging en de onderwerpen die ik wilde leren aan.” Zo hield hij zich voor Defensie bezig met het programmeren en maken van webapplicaties die gekoppeld zijn aan ERDAS APOLLO. Uiteindelijk werd Reinier een baan aangeboden en vult hij de support rol in. “Ik help klanten met onze producten, beheer licenties en probeer ook problemen bij klanten te voorkomen.”

 

“Ik probeer nu, maar ook tijdens mijn stage, zo veel mogelijk zelf te doen en schakel hulp in als ik ergens tegenaan loop. Stage en het begin van je carrière zijn er om te leren. Houd dus een goede balans tussen zelfstandigheid en hulp vragen”, tipt Reinier. “Daarnaast is het een goed idee om al voor je stage te denken over je leerdoelen. Mijn advies voor studenten: Weet wat je wilt doen en waar je dat wilt doen. Doe dit al vroeg tijdens je opleiding, zodat je goed voorbereid bent voor het echte werk”.

 

Auteur: Tieme de Jonge