Online kennis delen tijdens Grip op Geo

2020 is ongetwijfeld het jaar dat de geschiedenisboeken ingaat met als hoofdthema het Coronavirus (COVID-19).  Veel evenementen werden afgelast, waardoor IMAGEM zich aan deze situatie moest aanpassen zodat men toch belangrijke informatie kon ontvangen. Voor het eerst organiseerden we onze conferentie Grip op Geo online, en elke conferentie kende specifieke en interessante sessies.

 

Grip op Geo voor Waterschappen

Op 2 april lieten we onder meer zien hoe het voor waterschappen mogelijk is om het schouwproces voor een groot deel op afstand in de cloud uit te voeren is. Met Schouw M.App kunnen inspecteurs snel en eenvoudig zien of watergangen schoon of onschoon zijn, met behulp van Machine Learning en satellietdata.

 

Grip op Geo voor Kadaster

Naast de innovaties in bestaande oplossingen voor het Kadaster toonden we tijdens deze Grip op Geo een oplossing die kan helpen bij Digital Twin ambities. Met Luciad 2020 is het mogelijk om grote hoeveelheden 3D data op een intuïtieve manier over het web te presenteren. Dit geeft overheidsinstellingen, zoals het Kadaster nieuwe analyse- en visualisatiemogelijkheden.

 

Grip op Geo voor Geo-ICT & Advies- en Ingenieursbureaus

Wist u dat tegen 2050 verzakking in Nederland naar verwacht €22 miljard aan schade zal veroorzaken? Het is daarom van belang om verzakking te monitoren, om te zien wanneer verzakking leidt tot problemen en om hierop te kunnen anticiperen. We lieten samen met onze collega’s van Planetek Italia de Rheticus oplossing zien, waarin te zien is waar verzakking plaatsvindt en hoe je deze data om kan zetten naar sturingsinformatie.

 

Grip op Geo voor Gemeenten

3D is innovatiever dan ooit. Ook bij de sessies voor de gemeenten lieten we verschillende 3D oplossingen zien die van veel toegevoegde waarde kunnen zijn. Een Digital Twin kan namelijk bijdragen aan verschillende processen binnen een gemeente, zoals bij de gemeente Almere die al geruime tijd 3D informatie toepast binnen verschillende processen. Er was te zien hoe je eenvoudig en snel 3D informatie beschikbaar kan stellen binnen de organisatie, zodat men in kleine stappen leert omgaan met 3D informatie.

 

Defence Summit – Grip op Geo

Ook voor defensie en andere veiligheidsonderdelen kan 3D informatievoorziening van veel toegevoegde waarde zijn. Met het Luciad platform in combinatie met UAV-dataverwerking is het meer dan ooit tevoren mogelijk om een actueel 3D situatiebeeld te maken. Zo wordt de ‘situational awareness’ beter en krijgt iedereen één hetzelfde beeld, afkomstig vanuit verschillende bronnen.

 

Heeft u de sessies gemist?

De opnames van Grip op Geo zijn nu te bekijken. Vraag de opnames hieronder aan.