Grip op Geo 2018: een succesvolle dag voor Gemeenten, Waterschappen & Provincies en Ingenieursbureaus.

Grip op Geo 2018: een succesvolle dag voor Gemeenten, Waterschappen & Provincies en Ingenieursbureaus.

Grip op Geo is een jaarlijks terugkerend evenement van IMAGEM. Het evenement werd gehouden op dinsdag 24 april j.l. in het NH Hotel te Amersfoort en is specifiek gericht op beleidsmedewerkers en beslissingsmakers bij Gemeenten, Waterschap & Provincies en Adviseur & Ingenieursbureaus die te maken hebben met ‘location-intelligence’ in een of andere vorm. Dit jaar lag de focus vooral op de techniek die wordt gebruikt bij geo-oplossingen. Daarnaast worden ze op de hoogte gehouden van alle technische innovaties en hoe ze deze kunnen gebruiken in hun dagelijkse activiteiten.

Deze dag werd opgesplitst in drie delen, waarbij elk deel toegespitst is op een andere doelgroep. Alle drie hebben ze echter één ding gemeen, ze willen meer weten over geo-oplossingen.

Ochtendsessie

Deze ochtendsessie werd toegespitst op de gemeenten van Nederland. Waar de werkdruk hoog is, er veel taken en processen uitgevoerd moeten worden maar eigenlijk geen capaciteit beschikbaar is. De behoefte aan digitaal worden is groot. En juist dat, is tijdens deze sessie besproken. Hoe je efficiënt en effectief diverse taken en processen kan uitvoeren op een geautomatiseerde manier. Daarnaast is er aandacht besteed aan ‘datagedreven beslissen’ en 3D-puntenwolk. Onderwerpen die steeds actueler zijn en meer inzicht behoeven.

BEKIJK AGENDA

Middagsessie

De middag begon met een voedzame lunch in het restaurant van NH Amersfoort. Met z’n allen naar boven voor de 1e sessie ‘Eenvoudig inspecties vanuit de lucht verwerken’ door Patrick de Groot - Sales Operations & Business Development manager bij IMAGEM. Patrick maakt duidelijk tijdens deze sessie dat drones niet langer futuristisch zijn, maar nu al implementeerbaar zijn. Waar moet je dan op letten en hoe kun je eenvoudig UAV data gebruiken en analyses hierop loslaten.

Na de koffiebreak werd er wat dieper op de materie ingegaan, Machine Learning kwam onder andere aan bod. Een programma trainingssets aanbieden, zodat hij zelflerend wordt en in vervolg zelf analyses kan uitvoeren zonder daar specifiek input voor te krijgen. Hester Bijen sluit de middag af en laat zien hoe IMAGEM een methode heeft ontwikkeld om beelden van verschillende satellieten toch met elkaar te kunnen vergelijken.

BEKIJK AGENDA

Avondsessie

De avondsessie had een aantal mooie sessies op het programma staan te beginnen met Smart M.Apps. Dashboards die trends inzichtelijk maken en de impact van specifieke beleidskeuzes laten zien. Wanneer je de Smart M.App maakt met de Feature Analyzer kun je patronen en verbanden begrijpen wat je niet kan met een standaard GIS Viewer. Om de avond af te sluiten vertelde Marijn Schellekens over realistische 3D Stadsmodellen. Snel, automatisch en toch realistisch een 3D stadsmodel bouwen, uit data die reeds op de plank ligt.

BEKIJK AGENDA

Meer succesverhalen in oktober

Deze dag heeft laten zien hoe de technologie van IMAGEM werkt. Benieuwd naar meer succesverhalen? In oktober van dit jaar organiseert IMAGEM haar jaarlijkse conferentie Make Geospatial Matter op 4 oktober 2018 in de jaarbeurs Utrecht. Een event gefocust op succesverhalen. Hier laten we zien dat samenwerken met IMAGEM veel oplossingen kan bieden. Stap voor stap aan een toekomst bouwen. Interesse? We hopen je daar te mogen verwelkomen.

Tot oktober!

REGISTREER NU

Bekijk hieronder de aftermovie van Make Geospatial Matter 2017.