Een duidelijk beeld van de Nederlandse lokale wegen

Een duidelijk beeld van de Nederlandse lokale wegen

Zoals geldt voor de meeste steden over de hele wereld is de gemeentelijke overheid van Tynaarlo verantwoordelijk voor het verstrekken van een veilige, positieve en plezierige ervaring voor alle bezoekers en burgers die gebruik maken van de openbare faciliteiten in de stad. Stadsleiders streven naar een effectief beleid en strategieën die voor een betere stedelijke ervaring zullen zorgen. Om dit strategische, tactische en operationele niveau te bereiken is er veel nagedacht en gedaan om de systemen te implementeren die efficiënt benut en beheerd worden voor de volledige levenscyclus van het openbare bezit.

Een van de strategische doelen van de gemeente is om veilige wegen te garanderen. Elke dag maken mensen gebruik van de wegen om binnen, rondom en door de gemeente Tynaarlo te reizen. Reizigers zoals studenten, toeristen, pendelaars en het winkelend publiek zijn divers en hebben verschillende doelstellingen. Iedereen wil veilig aankomen op hun bestemming en hopelijk genieten van een aangename omgeving, zoals de met bomen omzoomde lanen langs de wegen.

Grote bedragen zijn geïnvesteerd voor de naleving van de veiligheidsnormen door continue het wegennet te controleren en te onderhouden. In dit proces worden gegevens verzameld van beide weginspecteurs die verslag over de technische aspecten uitbrengen en ook burgers die met een meer subjectieve kijk hun ervaring delen. Het resultaat is een set van kwaliteitsgegevens die zowel weginformatie, veiligheidsniveaus als de persoonlijke perceptie van kwaliteit bevatten.

Tikken in rijke data naar Key Performance Indicators

Kaarten zijn nuttig, maar door belangrijke zakelijk inzichten, afkomstig uit locatie-gebaseerde informatie, zijn een aantal zakelijke beslissingen te vergemakkelijken. Ook historische en actuele wegennet data zijn nuttig, maar intelligente informatie verkregen door middel van gerichte analyses en gepresenteerd op een zeer leesbare manier geeft meer betekenis. Een dashboard is wat Tynaarlo leiderschap eist om de behoeften, plannen, actie ondernemen en de communicatie tussen de verschillende niveaus, zowel binnen als buiten de organisatie te begrijpen. De gemeente erkende de kracht die binnen hun rijke database van wegen en ook het potentieel om deze gegevens te destilleren en te presenteren in een dynamische Dashboard.

Om hun weggegevens naar het volgende niveau te kunnen bereiken werken de leiders in Tynaarlo samen met Antea Group, een internationale engineering en milieu-adviesbureau en een grote speler in de sector van het openbaar beheer van bezit. Antea heeft de handen ineen geslagen met Imagem, eerder adopter van het Hexagon Smart M.App® platform, geslagen. De twee partijen combineren de technische creativiteit met state-of-the-art informatie- en communicatietechnologie om inzicht in real-world veranderingen te krijgen en bieden hulp bij het oplossen van Smart City uitdagingen.

Ondersteund door het Hexagon Smart M.Apps platform en de database welke jaren van historische en huidige weg inspectiegegevens bevat, Tynaarlo werkt nu aan een dynamische toepassing, welke stroom weginformatie biedt naast de aanvullende updates. Via een interactief dashboard, blijkt de applicatie een boeiend beeld te geven van de jaarlijkse toestand van de wegen op basis van de investeringen nummers per jaar. Bovendien verhelderd de rijke database de identificatie van de trends door het vergelijken van de huidige gegevens met die van voorgaande jaren. Nu worden de effecten van het geïnvesteerde budget gemakkelijk vergeleken en gepresenteerd, en de stadsleiders krijgen een duidelijk inzicht dat de uitgaven correct zijn gealloceerd.

Met continue toegang tot bedachte overzichten en grafieken, kan het stadsleiderschap op alle niveaus op basis van betrouwbare informatie nu betere beslissingen nemen. Door het verkrijgen van nieuwe paradigma met locatie gebaseerde applicaties weet de gemeente Tynaarlo wat het betekent om een ​​Smart City te zijn.